Mai este minatul de Bitcoin profitabil?

Odată cu schimbările recente în tehnologie și crearea de centre de minat bitcoin profesionale cu o putere enormă de calcul, mulți mineri individuali se întreabă ei înșiși, este minatul încă profitabil?

Există mai mulți factori care determină dacă minatul de bitcoin este încă o afacere profitabilă. Acestea includ costul energiei electrice pentru alimentarea sistemului informatic (costul energiei electrice), disponibilitatea și prețul sistemului informatic și dificultatea de a furniza serviciile. Dificultatea este măsurată în hash-urile pe secundă ale tranzacției de validare Bitcoin. Rata de hash măsoară rata de rezolvare a problemei – dificultatea se schimbă pe măsură ce mai mulți mineri intră, deoarece rețeaua este proiectată să producă un anumit nivel de bitcoini la fiecare zece minute. Când mai mulți mineri de bitcoin intră pe piață, dificultatea crește pentru a se asigura că nivelul este static. Ultimul factor pentru determinarea profitabilității este prețul pe valută standard.

Componentele minatului de Bitcoin

Înainte de apariția noului software pentru minare de bitcoin în 2013, minatul a fost în general realizat pe computerele personale. Dar introducerea de cipuri de circuite integrate specifice aplicației ( sau pe scurt ASIC) a oferit până la 100 de ori mai multa eficienta comparativ cu capacitatea calculatoarelor personale mai vechi, ceea ce a făcut ca utilizarea computerelor personale să nu fie eficientă și chiar depășită. Insa cu aceste aparate hardware noi de minat au apărut probleme legate atât de costul lor ridicat, cât și de lipsa de disponibilitate.

Rentabilitatea înainte și după ASIC

Vechii mineri de bitcoin (să zicem, înapoi în 2010) folosind doar computerele personale au reușit să obțină profit din mai multe motive. Acești mineri aveau deja sistemele lor, astfel încât costurile echipamentelor de minat erau zero. Ei puteau schimba setările de pe calculatoarele lor pentru a funcționa mai eficient cu mai puțin stres. Minerii timpurii au trebuit doar să concureze cu alți mineri individuali pe sistemele informatice de acasă. Competiția era pe picior de egalitate. Chiar și atunci când costurile cu energia electrică variau în funcție de regiunea geografică, diferența nu era suficientă pentru a descuraja persoanele din minerit.

După ce ASIC-urile au intrat în joc, totul s-a schimbat. Persoanele fizice erau acum în competiție cu centrele de minat bitcoin mari, care aveau mai multă putere de calcul. Profiturile pe minatul de bitcoin a fost obstrucționat de cheltuieli cum ar fi achiziționarea de echipamente noi de calcul, costuri mai mari de energie pentru funcționarea noului echipament precum si dificultatea continuă a exploatării miniere.

Profitabilitatea în mediul de astăzi

Minatul de Bitcoin poate avea în continuare sens și pot fi profitabil pentru unele persoane. Echipamentele de minat Bitcoin sunt mai ușor de obținut și sunt foarte disponibile. De exemplu, unele aparate permit utilizatorilor să modifice setările pentru a reduce cerințele de energie, reducând astfel costurile totale. Minerii potențiali de Bitcoin ar trebui să efectueze o analiză a costurilor / beneficiilor pentru a înțelege prețul lor de rentabilitate înainte de a efectua achizițiile cu cost fix ale echipamentului.

Variabilele necesare pentru a face acest calcul sunt:

Costul energiei

Care este rata electricității? Rețineți că tarifele se modifică în funcție de sezon, de ora din zi și de alți factori. Puteți găsi aceste informații pe factura dvs. electrică măsurată în kWh.


Eficiență

Câtă putere consumă sistemul dumneavoastra de minat bitcoin, măsurată în wați.


Timpul

Care este durata estimată a timpului pe care îl veți cheltui in minat de bitcoin.


Valoarea (Pretul) Bitcoin-ului la momentul respectiv

Care este valoarea unui bitcoin în dolari americani sau în altă monedă oficială

Există mai multe calculatoare de profitabilitate bazate pe web,  pe care minerii ar putea să le utilizeze pentru a analiza ecuația cost-beneficiu a minatului de bitcoin. Calculatoarele de profitabilitate diferă ușor, iar unele sunt mai complexe decât altele.

Rulați analiza de mai multe ori utilizând diferite niveluri de preț atât pentru costul de putere, cât și pentru valoarea bitcoinului. De asemenea, schimbați nivelul de dificultate pentru a vedea cum influențează analiza. Determinați la ce nivel de prețul de exploatare minieră devine profitabil pentru dumneavoastra – acesta este prețul de rentabilitate.

Pentru a concura împotriva centrelor mega miniere, persoanele fizice se pot alătura unui pool mining de bitcoin, care este un grup de mineri care lucrează împreună și împărtășesc recompensele. Acest lucru poate crește viteza și poate reduce dificultatea exploatării, punând rentabilitatea la îndemâna dumneavoastră.

In concluzie

Pentru a răspunde la întrebarea dacă minatul de bitcoin este încă profitabil, utilizați un calculator de profitabilitate bazat pe web pentru a efectua o analiză cost-beneficiu. Puteți conecta numere diferite și găsiți punctul de rentabilitate (după care exploatarea este profitabilă). Determinați dacă doriți să stabiliți capitalul inițial necesar pentru aparatura de minat și să estimați valoarea viitoare a bitcoin-ului, precum și nivelul de dificultate. Mineritul este profitabil cu echipamentele de minat potrivite!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top