De ce avem nevoie de ASIC pentru minarea criptomonedelor?

Pentru a avea un profit in minarea de criptomonede, trebuie să te alături unui pool de minat criptomonede și să detii un hardware  ASIC pentru minare. 
Trebuie să utilizați hardware ASIC, deoarece este singurul echipament pentru minat de criptomonede suficient de puternic pentru a mina .

Între timp, trebuie să vă alăturați unui pool de crypto mining. O persoana obișnuită nu va avea suficientă putere de hash pentru a face un bloc pe cont propriu.

Un alt factor în minarea criptomonedelor este costul energiei. În unele regiuni, costul energiei este prea mare pentru a face un profit rezonabil din minare. Bitminer.ro vine cu solutii in acest sens printr-o gama variata de echipamente de minat si prin solutii eficiente de mentinere si eficientizare a miningului.

Ce este un ASIC pentru minat criptomonede?

ASIC-urile exista de zeci de ani și pot fi găsite în numeroase aparate comune, cum ar fi telefonul mobil. Adoptarea lor ca aparate de  minare a criptomonedelor a avut loc numai în ultimii ani. Primele  ASIC-uri pentru Bitcoin au fost vândute în 2013 și de atunci acestea au fost dezvoltate si  pentru alte criptomonede, cum ar fi Litecoin sau Dash.

O comparație directă între procesoare, GPU și ASIC este dificilă, deoarece procesoarele și GPU-urile pot fi considerate din punct de vedere tehnic un tip de ASIC. Principala diferență dintre ASIC-urile de minare  CPU-uri și GPU-uri, este faptul că ASIC-urile de minare nu au toate optiunile extra care fac procesoarele și GPU-urile atât de versatile. Nu puteți rula un sistem de operare sau nu puteți juca un joc video pe un ASIC pentru minat Bitcoin. Cipul este destinat să facă doar un lucru – sa mineze Bitcoin. Deci eficiența ASIC-urilor este clar superioara. Cand vine vorba de minat criptomonede toate resursele sale de calcul pot fi optimizate pentru aceasta sarcină bine definită.

Minarea de Criptomonede

Minerea este termenul colocvial pentru un proces de calcul intensiv bazat pe resurse. Aceasta presupune în esență ghicirea unui număr care duce la o soluție dorită atunci când este conectat la un algoritm de hash. Această valoare “rezolvă” un bloc de date de tranzacție Bitcoin sau alte criptomoneda, iar blocul este adăugat în blockchain. Un miner primește o recompensă în criptocurrency pentru această lucrare. Acești algoritmi bazați pe hash se numesc algoritmi de detecție a muncii (PoW).

Cele mai multe criptomonede majore utilizează un algoritm PoW unic. De exemplu, Bitcoin folosește un algoritm de tip hashing numit SHA-256.  Monero utilizează CryptoNight. Algoritmul lui PoE al lui Ethereum este numit Ethash. Există numeroase motive diferite pentru a alege un algoritm PoW, dar în ceea ce privește ASIC-urile, aceasta se reduce în mare parte la cerințele de memorie. Spre deosebire de Bitcoin, Litecoin sau nenumăratele derivate care au fost depășite de ASIC. Ethereum și Monero sunt considerate “greu de memorat”, adică necesită o sumă decentă de RAM pentru a rula algoritmii lor de hashing.

Cum sa alegi un miner ASIC?

Rata de hash-ing

Rata hash-ingului este măsurată în hashes pe secundă. Evident, cu cât aparatul pentru minat este mai puternic, cu atât este mai mare recompensa pe care o primești.

Eficienţă

Rata de hash-ing nu este factorul definitiv atunci când vine vorba de alegerea celui mai bun aparat pentru minat Bitcoin. Trebuie de asemenea să utilizeze cât mai bine cantitatea de energie electrică pe care o consumați. Rentabilitatea minatului de criptomonede depinde foarte mult de cheltuielile dumneavoasra de energie electrică daca doriți să obțineți suma maximă de Bitcoin.

Preț

În stadiile incipiente ale minatului pentru Bitcoin, este vorba despre compensarea investiției inițiale. Trebuie să calculați profitabilitatea procesului de minat de criptomonede. Dupacare decideți dacă merită să cumpărați un miner important. Sau puteți pur și simplu să rămâneți în siguranță cu un echipament de minat mai puțin costisitor care vă  ofera eficiență.

Bitminer.ro va pune la dispozitie solutii eficiente pentru a va atinge obiectivele de profit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top