Cum sa minezi Bitcoin?

Ați auzit de Bitcoin și sunteți gata sa intrati intr-o noua lume digitală?

Puteți cumpara si comercializa bitcoin sau puteți sa executati un proces pentru a mina bitcoin. Ce reprezinta mai exact minatul de bitcoin? Minatul de bitcoin este de fapt procesul de verificare a altor tranzacții bitcoin, pentru care utilizatorii sunt recompensați. Acesta este mecanismul din spatele economiei bitcoin, iar procesul de minare de bitcoin este folosit pentru a menține tranzacțiile sigure și fiabile. Cu timpul, procesul de minare Bitcoin devine din ce în ce mai dificil. Astăzi, aveți nevoie de echipamente specializate pentru minat Bitcoin, cum ar fi ASIC-urile. În timp ce costul și dificultatea exploatării Bitcoin continuă să crească, o serie de servicii miniat prin cloud se extind. Aceste servicii le permite utilizatorilor  să închirieze individual puterea de procesare (sau hashing) a aparatelor de miniere de Bitcoin de la distanță.

 

Ce este un ASIC pentru minat?

Pentru a mina personal bitcoin este nevoie de un hardware specializat pentru minat. Când Bitcoin-ul a fost lansat, a fost posibil minatul doar cu procesorul și GPU-ul desktopului. Astăzi, este aproape imposibil. Veți cheltui mult mai mult pe electricitate decât veți câștiga bitcoin sau alte cryptomonede. Deoarece dificultatea minatului de  Bitcoin crește, este nevoie de un hardware (aparatura) mai avansat și mai puternic pentru Bitcoin. Începând cu anul 2018, va trebui să cumpărați un miner integrat în circuitul de aplicații (ASIC) pentru a putea mina Bitcoin. Bitminer.ro este un magazin de incredere din Romania pentru aparate de minat Bitcoin. Noi dispunem de o gama larga si calitativa de minere ASIC pentru minare bitcoin sau chiar pentru minat alte crypotmonede. Pe  Bitminer.ro gasiti echimapent de minat Bitcoin ( sau alte criptomoende: Ethereum, Monero, Siacoin etc)  la un pret competitiv, precum si solutii pentru mentinerea cat si pentru eficientizarea acestora.    

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când cumpărați un miner pentru Bitcoin:

Putere de Hashing

Aceasta reprezinta cât de multe hashes pe secundă este capabil de prelucrare un miner ASIC. Pretul acestor aparate de minat bitcoin este in general mai mare cu cat aceasta putere de hashing este mai mare.

Eficiența

Aparatele de minat ASIC consumă o mulțime de energie electrică. Pentru a realiza o exploatare de Bitcoin mining, aveți nevoie de un miner care transformă în mod eficient acea energie electrică în Bitcoin. În caz contrar, s-ar putea să ajungeți să dati un pret mai mare pe energie electrică decât puteți face în Bitcoin mining.

Pret

 Un miner decent ASIC poate costa între $ 1000 – $ 5000 de dolari.  Veți avea nevoie, de asemenea, să achiziționați o sursă de alimentare pentru minerul ASIC, care va costa aproximativ 100-200 de dolari. Utilizați un calculculator de Bitcoin Mining Profit pentru a calcula toate costurile și pentru a primi o estimare a veniturilor așteptate. Este important să rețineți că aceste calculatoare vă oferă o estimare bazată pe pretul actual de pe piață a Bitcoin-ului. Pe măsură ce minarea de Bitcoin  cat Bitcoin-ul ca moneda virtuala cresc în popularitate, este posibil ca estimările dvs. să scadă odată cu trecerea timpului. Deci, dacă un calculator estimează că puteți câștiga .4 Bitcoin pe zi, această valoare poate scădea până la .1 sau mai puțin până la sfârșitul anului.

Recomandarile noastre pentru echipamente de minat bitcoin:

Antminer S9i

Antminer S9-Hydro

Antminer S9J

Sursa de alimentare

În plus față de achiziționarea unui miner ASIC pentru minat bitcoin, va trebui, de asemenea, să achiziționați o sursă de alimentare compatibilă cu minerul ASIC pe care il alegeti. Minerele ASIC consumă o mulțime de energie electrică. Se recomandă să utilizați o priză de 20 amp (minim de 15 Amp) pentru alimentarea instalației dumneavoastră de minat bitcoin.

Wallet

Monedele Bitcoin sunt stocate în portofele digitale care sunt criptate pentru a vă proteja banii dumneavoastra. Aceste portofele pot fi fie la nivel local, fie online.
Majoritatea utilizatorilor Bitcoin recomandă utilizarea unui portofel local din motive de securitate.
Portofelele locale necesită, de obicei, verificarea întregului blockchain, care este istoricul tuturor tranzacțiilor de bitcoin. Găzduirea unui blockchain este ceea ce ajută Bitcoin să funcționeze și să fie atat de sigur. Sincronizarea acestui blockchain pentru prima dată poate dura o zi sau mai mult.

Portofelele locale populare sunt BitcoinQT, Armory și Multibit. Multibit nu necesită descărcarea întregului blockchain.
De asemenea, puteți obține aplicații pentru portofel pentru dispozitivul mobil. Acestea nu necesită descărcarea întregului blockchain. Aplicațiile populare sunt: Blockchain și CoinJar.

Asigurați-vă wallet-ul

Întrucât nu există nici o “proprietate” în ceea ce privește portofelele, oricine obține accesul la portofelul dvs. vă poate folosi monedele așa cum isi doresc. Pentru a preveni acest lucru, activați autentificarea cu doi factori și stocați portofelul pe un computer care nu are acces la internet. Probabil stocarea portofelului pe stickul de memorie sau pe cardul SD sunt cele mai sigure.

Pools

Alege un pool miner. Cele mai multe companii de exploatare prin cloud vă vor cere să vă alăturați unui pool. Aceasta este o practică standard dacă  daca minati Bitcoin pentru dumneavoastra. Va vor crește șansele de a câștiga Bitcoin. Se recomandă să vă înscrieți într-un pool bine stabilit și recunoscut.
Cele mai multe pool-uri percep o taxă mică (aproximativ 2%) din câștigurile dvs.
Când vă alăturați unui pool, va trebui să alocati un “lucrător”. Acesta este un subaccount care este folosit pentru a urmări contribuțiile dvs. la pool. Puteți avea mai mulți lucrători simultan. Fiecare piscină va avea instrucțiuni privind crearea lucrătorilor.

Recomandarea noastra :  NiceHash

Pasi de implementare

1. Conectați sursa de alimentare la miner-ul ASIC

 Alimentatorul are un număr de cabluri atașate la acesta. Conectați fiecare dintre cabluri la plăcile de tip hashing de pe minerul ASIC. Apoi conectați  cablul de comandă de pe minerul ASIC.

2. Conectați miner-ul ASIC la router

După ce conectați sursa de alimentare la miner-ul ASIC, utilizați un cablu ethernet pentru a conecta miner-ul ASIC la router.

3. Booteaza miner-ul ASIC.

După ce minerul ASIC se conectează la sursa de alimentare și la router, puteți încărca mineralul ASIC prin conectarea sursei de alimentare sau prin rotirea și pornirea / oprirea sursei de alimentare. Ar trebui să existe un indicator LED pe minerul ASIC pentru a indica când este complet încărcată. Este nevoie de aproximativ 10 minute pentru ca minerul ASIC să pornească.

4. Introduceți adresa IP a routerului într-un browser web

Înainte de a vă putea configura miner-ul ASIC, trebuie să găsiți adresa IP. Puteți găsi acest lucru în pagina de administrare a routerului dvs. de rețea. Introduceți adresa IP a routerului în bara de adrese a browserului web pentru a accesa pagina de administrare a routerelor. Puteți utiliza orice browser web pe orice computer conectat la router-ul la care este conectat miner-ul ASIC. Verificați manualul de utilizare al routerului pentru a obține adresa IP specifică sau prin Google pentru modelul routerului dvs. Majoritatea adreselor IP ale routerului sunt 192.168.0.1, 192.168.1.1,  192.168.0.0 sau 10.0. 0.1.

5. Căutați “Connected Devices” în pagina de administrare a routerului

Pagina de administrare a routerului diferă în funcție de modelul routerului. Undeva ar trebui să existe un buton care să afișeze toate dispozitivele conectate la router. Aici veți găsi minerul ASIC.

6. Faceți clic pe minerul ASIC

 Minerul ASIC este listat sub toate dispozitivele conectate la router. Faceți clic pe acesta pentru a afișa informațiile despre dispozitiv.

7. Copiați și inserați adresa IP a minerului ASIC în browserul dvs. Web.

Când faceți clic pe minerul ASIC sub lista dispozitivelor conectate la router, ar trebui să afișeze adresa IP, printre alte informații. Copiați și inserați adresa IP a minerului ASIC în browserul dvs Web. Aceasta deschide pagina de administrare a minerului ASIC. Notați adresa IP pentru a putea accesa cu ușurință această pagină în viitor.

8. Conectați-vă la minerul ASIC.

Verificați manualul utilizatorilor pentru a afla care este  login-ul implicit pentru minerul ASIC. De obicei, la inceput numele de utilizator și parola sunt “Root” respectiv “Root”.

9. Faceți clic pe Miner Configuration

Când minerul ASIC se pregătește, începe minieritul imediat. Cu toate acestea, nu va mineri pentru tine. Va mineri pentru oamenii care l-au făcut. În scopul de a începe să vă minieze, trebuie să introduceți informații despre pool-ul dumneavoastra. Faceți click pe “Miner Configuration” pentru a configura minerul.

10. Introduceți URL-ul, numele de utilizator și parola pentru pool

Când vă conectați la pool, va trebui să obțineți URL-ul, numele de utilizator (sau lucrătorul) și parola ( dacă este cazul ) și să introduceți toate aceste informații pe pagina “Miner Configuration” pe minerul ASIC.

11. Dați clic pe Salvați / Aplicați

Acest lucru salvează informațiile în miner-ul ASIC. Acum aparatul mineaza pentru dumneavoastra și pentru pool. Va dorim cat mai multa bafta la minat bitcoin si la a obtine cel mai pun profit!

Pe viitor

Fii atent la temperaturi! Programele miniere consumă o cantitate destul de mare de energie. Cei mai mulți mineri ASIC sunt echipați cu un ventilator de răcire, care va trebui să fie înlocuit tot mai des. Puteți , de asemenea, să cautati alta modalitate de a diminua excesul de căldură.

Verificați rentabilitatea. După ce ați minat puțin, verificați cifrele pentru a vă asigura că merită. Cât ai făcut în ultimele zile? Comparați-vă cât de mulți bani v-a costat pentru a vă menține echipamentul la viteză maximă în acest timp (sursa de alimentare pt Bitmain Antminer S9 este de aproximativ 1200 wați la 110-120 volți sau aproximativ 1600 wați la 220-240 volți).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top