Ce trebuie sa stiti despre monedele minabile si monedele neminabile?

Potrivit coinmarketcap.com, cele top 10 monede minabile ar fi Bitcoin / Bitcoin Cash, Ethereum, Dash, Litecoin, Monero, Ethereum Classic, BitConnect, Zcash și Steem. Cele mai importante zece criptomonede care nu necesita mining sunt Ripple, IOTA, NEM, NEO, Qtum, Omisego, Lisk, Stratis, Waves și EOS.

Criptomonedele care necesita minare


Minarea monedelor se referă la procesul prin care se creează noi monede digitale de tip cryptocurrency atunci când un miner efectuează cu succes o tranzacție de tip criptocurrency și o adaugă într-un registru public în cadrul rețelei de criptocurrency. Un miner are nevoie de acces la internet și hardware adecvat pentru a efectua acest proces.

Numărul total de Bitcoins minate până în prezent este de aproape 17,5 milioane, potrivit Steemit, iar 3,5 milioane de monede urmează să fie minate in continuare. Monedele minabile, cum ar fi Bitcoin, devin din ce în ce mai greu de minat în timp ce numărul de monede ce raman sa fie minate continuă să scadă. În viitor, minerii de mici dimensiuni pot fi dezavantajați, deoarece costurile mineritului vor fi ridicate. Minerii la scară largă vor beneficia de economii de scară. .

Criptomonede care nu pot fi minate


În loc să fie minate, acestea necesita cumpararea directa a utilizatorilor. Criptomonedele neminimabile pot fi extrem de valoroase datorită potențialului lor limitat de creștere a capitalului. Acest lucru se întâmplă din cauza ofertei constante. Dacă am fi comparat Bitcoin cu IOTA, de exemplu, prețul global al IOTA poate crește, deoarece oferta este limitată. Prețul Bitcoin stagnează sau se devaluează deoarece noi monede vor fi introduse pe piață.

La inceput criptomonedele au fost create pentru a stabili o moneda care opereaza in afara sistemului bancal. Bitcoin-ul este acceptat în mare parte de către comercianți. Acesta crește în preț odata cu numărul utilizatorilor care folosesc aceasta moneda.

Criptomonedele cum ar fi Bitcoin / Bitcoin Cash, Litecoin, și Ethereum sunt susceptibile de a crește in preț, deoarece acestea sunt tot mai acceptate de catre comercianți, ddominand aceasta piața. Bitcoin comandă 46% din piața criptomonetara, în timp ce Ethereum comandă 20% din aceasta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top